top of page

BEHANDELING

Uw gids voor
conservatieve en chirurgische behandelingen
van rug- en nekproblemen

Rugproblemen kunnen een grote impact hebben op uw dagelijks leven en welzijn. Gelukkig zijn er verschillende conservatieve en chirurgische behandelingsopties beschikbaar om u te helpen uw mobiliteit en comfort te herstellen. In dit artikel geven we u een overzicht van deze behandelingen.

professional-doctor-medical-staff-working-hospital-double-exposure-several-surgeons-surrou

Conservatieve behandelingen voor rug- en nekproblemen

Conservatieve behandelingen zijn vaak de eerste stap bij het aanpakken van wervelkolomproblemen en omvatten:

Chirurgische behandelingen voor wervelkolomproblemen

Als conservatieve behandelingen niet effectief zijn of als rugproblemen ernstig zijn, kunnen chirurgische ingrepen nodig zijn. Enkele veelvoorkomende chirurgische behandelingen zijn:

Lumbale hernia, ook bekend als "hernia" of "Hernia Nuclei Pulposi (HNP)", is een veelvoorkomende oorzaak van rug- en beenpijn. Het treedt op wanneer de zachte, geleiachtige kernen van tussenwervelschijven in de onderrug uit hun normale positie glijden of uitpuilen, wat druk op de omliggende zenuwen kan uitoefenen en pijn, gevoelloosheid of zwakte in de onderrug en benen kan veroorzaken.

Belangrijke symptomen zijn onder meer pijn in de onderrug die kan uitstralen naar de billen, benen en voeten, spierzwakte, gevoelloosheid of tintelingen in de benen en voeten, en moeite met lopen, staan of zitten.

Oorzaken van lumbale hernia zijn onder andere evolutie, veroudering, overgewicht, slechte houding en zware lichamelijke inspanning. Evolutie heeft geleid tot zwaardere belasting van de tussenwervelschijven door rechtop te lopen. Naarmate we ouder worden, verliezen de tussenwervelschijven hun elasticiteit en worden ze vatbaarder voor scheuren en verzakkingen. Overgewicht en slechte houding leggen extra druk op de wervelkolom en verhogen het risico op een hernia, net als zware lichamelijke inspanning, zoals tillen, duwen of dragen van zware voorwerpen.

ga naar Zorgkaart Nederland
waarderingen
9,6 uit 10
(>350 waarderingen)

7 april 2024

Geen pijn meer

"Wat een enorme opluchting, na maanden ondraaglijke pijn! Ik ben drie dagen geleden geopereerd aan een hernia en ik wandel alweer rond. Geen pijn meer! Per toeval kwam ik erachter dat je bij Herniaweg/drs Simons in Keulen terecht kunt voor een operatie en ook nog snel ook. Dinsdag ben ik gebeld voor informatie, donderdag in Keulen geweest voor een intake en vrijdag geopereerd! (Eigenlijk zou ik komende maandag geopereerd worden maar er was een plek vrij gekomen, waardoor het vrijdag al kon). Duidelijke uitleg en snelle hulp. Zo blij mee! Absolute aanrader!"

Pijnvrij in drie stappen

Uw wervelkolomspecialisten in Nederland en Keulen

1

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Dan kunnen we de komende dagen een afspraak inplannen.

2

Ons team ontvangt u en begeleidt u door de verschillende stappen. Naast een uitgebreid gesprek vindt er een neurologisch onderzoek plaats en wordt (indien nodig) een MRI gemaakt. Onze organisatie maakt het mogelijk dit in een tijdsbestek van een halve dag te doen.

3

De MRI beelden bekijkt u vervolgens samen met een van onze herniaspecialisten. De diagnose en uw mogelijkheden worden besproken en wij kunnen deze vervolgens zeer snel implementeren.

bottom of page