top of page

MRI-onderzoek voor rugklachten:
een compleet overzicht

Wat u moet weten over MRI en het belang ervan bij het beoordelen van rugproblemen

Wat is een MRI en waar dient het voor?

Om de oorzaak van uw rugklachten en vooral de uitstralende pijn beter te begrijpen en in te schatten, is het nodig om goede beelden van uw rug te maken. Hoewel röntgenfoto's en CT-scans goede beelden van botten maken, hebben wij bij het beoordelen van een hernia of spinale stenose goede beelden van uw zenuwen nodig. Hiervoor is de MRI veel beter geschikt. Bovendien wordt er geen röntgenstraling gebruikt. Wees echter voorzichtig als u een pacemaker heeft: vertel dit zeker aan ons en uw radioloog. Het extreem sterke magnetische veld is meestal niet compatibel met een pacemaker.

MRT im Mediapark

Het belang van stil liggen tijdens de MRI

Een MRI-onderzoek van de rug duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. Het is tijdens de scan vrij luid, maar u krijgt hiervoor beschermende koptelefoons op. Het nemen van elk individueel beeld bij de MRI kan 3 seconden duren, dus het is belangrijk dat u stil ligt en niet beweegt of trilt tijdens het onderzoek. Anders zijn de opnames niet of slecht bruikbaar, vergelijkbaar met een wazige nachtfoto.

MMC in Echt

​MRI in Nederland: beelden delen via TWIIN

In Nederland kunt u op veel plaatsen MRI-beelden van uw rug laten maken. Onder andere kunt u dit laten doen bij MMC in Echt, vlakbij Roermond. De radiologen hier zijn bekend met onze procedures. Maar uiteraard kunt u dit ook dichter bij huis laten uitvoeren. U kunt uw radioloog verzoeken om uw MRI via TWIIN binnen nederland naar 'Herniaweg' een subadres van de kliniek Lange Voorhout te sturen. Wij kunnen deze dan vanuit Keulen inzien. Stuur ons alstublieft een kort bericht via het contactformulier zodra de MRI-beelden zijn gemaakt en verzonden.

MRI-onderzoek in onze kliniek in Keulen

Uiteraard kunt u de MRI niet alleen in Nederland laten doen, maar ook bij ons in Keulen. In onze kliniek hebben we 3 MRI-apparaten tot onze beschikking. We kunnen alles op één dag organiseren: neurologisch onderzoek, MRI en bespreking van de MRI-resultaten.

hochleistungs MRT im Mediapark
bottom of page