top of page

WORTELBLOKKADE

Wortelblokkade: een minimaal invasieve behandeling

Wortelblokkade, ook wel wervelkolominfiltratie of PRT genoemd, biedt een minimaal invasieve behandelingsoptie voor diegenen die lijden aan pijn veroorzaakt door hernia's of spinale stenose. In dit artikel bespreken we de procedure, de voordelen en wat u kunt verwachten.

Hoe werkt een wortelblokkade?

Tijdens een wortelblokkade wordt een naald met verdovingsmiddel en ontstekingsremmende medicatie, zoals corticosteroïden, in de buurt van de aangetaste zenuwwortel geïnjecteerd. Deze injectie vermindert ontsteking en zwelling rond de zenuw, wat leidt tot pijnverlichting.

wortelblokkade.webp

Voordelen van wortelblokkade

Wortelblokkade biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere conservative behandelingen:

 

  • Minimaal invasief: De procedure is minder ingrijpend dan chirurgische ingrepen

  • Snelle verlichting: Veel patiënten ervaren in vergelijking met andere conservatieve methoden een snelle  pijnverlichting na de behandeling.

  • Korte herstelperiode: De patiënten kunnen na de procedure naar huis gaan, maar mogen op dezelfde dag niet zelf autorijden

Is wortelblokkade geschikt voor u?

Het succes van wortelblokkades varieert per persoon en is sterk afhankelijk van de exacte locatie van het probleem. Daarom is het essentieel om vooraf een MRI te ondergaan om de exacte locatie van de hernia te bepalen. Terwijl pijnstillers en fysiotherapie algemene verlichting kunnen bieden, ongeacht de exacte locatie van de hernia, moet de wortelblokkade precies op de juiste plek worden toegediend voor maximale effectiviteit. Het is belangrijk om met uw specialist te overleggen of deze behandeling geschikt is voor uw situatie en wat u qua resultaten kunt verwachten.

Pijnvrij in drie stappen

Uw wervelkolomspecialisten in Nederland en Keulen

1

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Dan kunnen we de komende dagen een afspraak inplannen.

2

Ons team ontvangt u en begeleidt u door de verschillende stappen. Naast een uitgebreid gesprek vindt er een neurologisch onderzoek plaats en wordt (indien nodig) een MRI gemaakt. Onze organisatie maakt het mogelijk dit in een tijdsbestek van een halve dag te doen.

3

De MRI beelden bekijkt u vervolgens samen met een van onze herniaspecialisten. De diagnose en uw mogelijkheden worden besproken en wij kunnen deze vervolgens zeer snel implementeren.

DresSimons

Hernia weg! Wij zijn uw herniaspecialist

Expertise geeft zekerheid!​

Ons interdisciplinaire team is gespecialiseerd in de behandeling van hernia's, stenosen en instabiliteit van rug en nek.

bottom of page