top of page

INFORMATIE

Adres en route 

Hoe bereikt u Hernia-weg in de ATOS MediaPark Klinik in Keulen?

Vanuit Nederland bereikt u Hernia-weg in de ATOS MediaPark Klinik via de A12, vervolgens de A50 en de A73 richting Keulen en via de A77 naar de Duitse A57.

​

Vanaf Autobahn Kreuz Nord gaat u via de A57 naar Köln Zentrum

​

U rijdt tot Köln Zentrum en volgt dan de borden "MediaPark"

Hernia-weg / MVZ RÜCKENDOC
Im Mediapark 3
50670 Köln
Duitsland

mri van stenose

MRI-beelden van andere radiologen in Nederland

Niet alleen de radiologen van Echt en Kliniek Lange Voorhout kunnen ons uw MRI-beelden online sturen. Als u een recente MRI heeft laten uitvoeren bij een andere radioloog in Nederland, kunnen zij ons ook de beelden toesturen. Onze wervelkolomspecialisten zullen deze beelden beoordelen en samen met u de juiste behandeling bespreken.

 

U kunt uw radioloog verzoeken om uw MRI via TWIIN binnen Nederland naar 'Herniaweg' een sub-adres van de kliniek Lange Voorhout te sturen. Wij kunnen deze dan vanuit Keulen inzien.

Spreekuur in Nederland

P Simons

MMC Echt

Wij zijn trots op onze samenwerking met het MMC Echt sinds 2012. Hier houdt Drs. Patrick Simons twee keer per maand een rugspreekuur.

 

Voor afspraken in Echt, bel 0475 - 384 150 (keuze 3)

of stuur een e-mail naar echt@hernia-weg.com

Vergeet niet een verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen!

Wat is een MRI en waar dient het voor?

Om de oorzaak van uw rugklachten en vooral de uitstralende pijn beter te begrijpen en in te schatten, is het nodig om goede beelden van uw rug te maken. Hoewel röntgenfoto's en CT-scans goede beelden van botten maken, hebben wij bij het beoordelen van een hernia of spinale stenose goede beelden van uw zenuwen nodig. Hiervoor is de MRI veel beter geschikt. Bovendien wordt er geen röntgenstraling gebruikt. Wees echter voorzichtig als u een pacemaker heeft: vertel dit zeker aan ons en uw radioloog. Het extreem sterke magnetische veld is meestal niet compatibel met een pacemaker.

MRT im Mediapark
hernia operatie operatiekamer

Operatiedag

U komt op de afgesproken tijd nuchter naar de ATOS MediaPark Klinik.

​

Via de receptie op de begane grond wordt u naar de afdeling gebracht, waar u op de operatie wordt voorbereid.

​

In de operatiekamer zal de anesthesist een infuus aanleggen en u voor ongeveer een uur onder narcose brengen.

Nuchter! Wat mag wel, wat mag niet?

U mag de dag voor de operatie normaal eten en drinken.

​

U mag een hapje eten en drinken tot 6 uur voor uw aankomsttijd in onze kliniek op de dag van de operatie.

 

U mag tot 2 uur voor uw aankomst in onze kliniek een glas water drinken.

 

U mag ook uw gewone pijnstillers innemen met een klein slokje water na aankomst in de kliniek. Breng onze anesthesisten hiervan op de hoogte! De inname van alle andere medicatie moet vooraf met onze anesthesisten worden besproken.

Na uw operatie: algemene richtlijnen

Als u bij ons bent geopereerd, ontvangt u individuele instructies over hoe u zich na de operatie moet gedragen. Ter oriëntatie hebben we hier enkele algemene gedragsrichtlijnen samengevat na een operatie aan een hernia of een stenose in de lage rug. 

Direct na de operatie

Op de dag van de operatie moet u de eerste vijf uur liggen, eerst op uw rug. Deze compressie helpt het risico op nabloeding te verminderen. Als u naar het toilet moet, is dit uiteraard mogelijk. Vraag echter één van onze verpleegkundigen om u te begeleiden. Na een narcose kan het zijn dat uw circulatie nog niet helemaal in orde is.

Hechtingen verwijderen
na lage rug hernia of stenose operatie

Na 10-12 dagen kan de huisarts uw hechtingen verwijderen. Afhankelijk van de operatie en de toestand van uw huid gebruiken we verschillende hechttechnieken. Over het algemeen sluiten we uw wond in drie lagen. 

De spierfascie wordt in de diepte aan elkaar genaaid. U kunt deze hechtingen niet zien en meestal ook niet voelen. Ze lossen in de komende maanden vanzelf op.

Welke sport kunt u met een hernia doen? Welke sport kunt u na een hernia operatie doen? Waar moet u op letten? Wat mag u met een hernia niet doen?

berisha-met-mikroskop.jpg

Bij het behandelen van hernia's en stenoses zijn er verschillende chirurgische benaderingen die in de loop der jaren zijn ontwikkeld en verfijnd.

Klassieke herniaoperatie: Een traditionele methode

PTED-Operatie: Geïnspireerd door technologieën uit de jaren '90, waar de endoscopen (kijkoperatie) 

Microscopische Operatie: Een geavanceerde techniek die gebruik maakt van een operatiemicroscoop voor optimale verlichting, vergroting en driedemensioneel zien, 

Wat zijn de symptomen van een stenose L4-L5? Passen mijn klachten bij een beginnende stenose L4/5 in de lage rug? En kan een stenose bij L4/5 mijn klachten veroorzaken? En hoe komt u van een lumbale stenose L4-L5 af? Hier vindt u alle informatie over een stenose L4-L5.

Sneezing_edited.jpg

Hoesten, niezen en persen kunnen meer invloed hebben op uw lichaam dan u denkt, vooral als u last heeft van een hernia. In dit artikel leggen we uit hoe deze alledaagse activiteiten de symptomen van een hernia kunnen verergeren en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

rug met hernia model_edited.png

Is er een hernia bij u vastgesteld? Dan is de grote vraag: moeten we de hernia wel of niet opereren? Het is goed om te weten dat niet iedere hernia ernstig is en hoeft dan ook niet behandeld te worden. In sommige gevallen kan een hernia vanzelf genezen, maar soms blijkt een operatie noodzakelijk. 

MRI hernia-2.jpg

Wat is een hernia L4-L5 en wat kunt u eraan doen? Waarom ontstaat er vaak een hernia in de lage rug op het niveau L4-L5? Wat zijn de symptomen en welke klachten geeft een hernia L4-L5? Lees alles over hernia L4-L5 en de meest effectieve behandelmethoden voor een pijnvrij leven.

stenose L5-s1

Wat zijn de signalen van een stenose tussen L5 en S1? Kunnen mijn klachten duiden op een opkomende stenose bij L5/S1 in de onderrug? Zou een stenose op het niveau van L5/S1 de oorzaak kunnen zijn van deze klachten? Hoe gaat u te werk bij een lumbale stenose op L5-S1? Hier krijgt u alle informatie die u nodig heeft over een stenose bij L5/S1.

bottom of page