top of page

Rücken Doc - Hernia weg
De professionals voor uw rug

Onze praktijk "Rücken-Doc" en "Hernia-weg" werd in 1994 opgericht in de Kliniek am Ring en verhuisde in 2001 naar de MediaPark Kliniek in Keulen. Sindsdien behandelen wij chronische en acute rugklachten. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van hernia's, de verwijdering van stenoses in het wervelkanaal en de stabilisatie van de wervelkolom.

Jaarlijks voeren wij ongeveer 1200 wervelkolom-operaties uit

en wel tien keer zoveel patiënten behandelen wij uitsluitend conservatief.

de professionals voor uw rug

U wilt weten waar uw pijn vandaan komt, hoe u ervan af kunt komen en hoe u pijn in de toekomst kunt voorkomen?

Door een uitgebreid gesprek, lichamelijk onderzoek, elektrofysiologie en beeldvormende diagnostiek, zoals een MRI, speciale röntgenfoto's of een CT, vinden we de oorzaak van uw klachten.

Vervolgens kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en een individueel en gestructureerd behandelplan opstellen.

Het beste team voor uw rug

Al vele jaren zetten wij ons volledig in voor het welzijn van onze patiënten en helpen we hen hun ruggezondheid te herstellen en te behouden. Ons ervaren en toegewijde team bestaat uit specialisten die zich uitsluitend richten op wervelkolomgerelateerde aandoeningen.

Om u een beter inzicht te geven in onze expertise, nodigen wij u uit om kennis te maken met de leden van ons team. Klik hier voor een overzicht van onze specialisten en deskundige medewerkers die dagelijks met passie en toewijding voor uw ruggezondheid zorgen.

Wirbelsäule farbe_edited_edited.jpg

Lumbale hernia, ook bekend als "hernia" of "Hernia Nuclei Pulposi (HNP)", is een veelvoorkomende oorzaak van rug- en beenpijn. Het treedt op wanneer de zachte, geleiachtige kernen van tussenwervelschijven in de onderrug uit hun normale positie glijden of uitpuilen, wat druk op de omliggende zenuwen kan uitoefenen en pijn, gevoelloosheid of zwakte in de onderrug en benen kan veroorzaken.

Belangrijke symptomen zijn onder meer pijn in de onderrug die uitstralen naar de billen, benen en/of voeten, spierzwakte, gevoelloosheid of tintelingen in de benen en voeten, en moeite met lopen, staan of zitten.

Oorzaken van lumbale hernia zijn onder andere evolutie, veroudering, overgewicht, slechte houding en zware lichamelijke inspanning. Evolutie heeft geleid tot zwaardere belasting van de tussenwervelschijven door rechtop te lopen. Naarmate we ouder worden, verliezen de tussenwervelschijven hun elasticiteit en worden ze vatbaarder voor scheuren en verzakkingen. Overgewicht en slechte houding leggen extra druk op de wervelkolom en verhogen het risico op een hernia, net als zware lichamelijke inspanning, zoals tillen, duwen of dragen van zware voorwerpen.

bottom of page