top of page

WAT GEBEURT ER IN KEULEN

Wat gebeurt er in Keulen?

U parkeert in de MediaPark parkeergarage 
en loopt naar de ATOS MediaPark Klinik (gebouw nummer 3)

U neemt de lift naar de tweede verdieping en meldt u aan bij de praktijk  "MVZ RÜCKENDOC - Hernia-weg"

Simons-Alkati-Ehl-Simons-8.jpg

INTAKE-VRAGEN

Om uw bezoek bij ons zo goed mogelijk te kunnen organiseren, hebben we aanvullende informatie van u nodig. Als u telefonisch of per e-mail bent gevraagd om de "Intake-Vragen" in te vullen, dan bent u hier op de juiste plek.

We proberen voortdurend de processen in onze praktijk te verbeteren, zodat we u beter en efficiënter kunnen helpen. Daarom stellen wij het op prijs dat u de tijd neemt om alle vragen te beantwoorden voordat u naar onze praktijk komt. U heeft echter ook de mogelijkheid om deze "Intake-Vragen" ter plekke in de praktijk te beantwoorden.

Aanmeldingsformulier en registratie

Als u in onze praktijk bent aangekomen, meldt u zich aan bij de balie. Daar wordt u gevraagd de tweede helft van het aanmeldingsformulier in te vullen. Een bewijs waar u verzekerd bent wordt gevraagd. Dit kan een verzekeringspasje (kijk op de achterkant van uw pas om de geldigheidsdatum te controleren) of een thuis uitgeprinte screenshot van uw pas in uw verzekeringsapp zijn.

 

Het is een goed idee om uw medische dossiers mee te nemen. Mocht u medicijnen gebruiken, dan stellen wij het op prijs als u een overzichtelijke lijst meebrengt. Indien u reeds een MRI-scan heeft laten maken, vragen wij u om deze op een cd of met behulp van een QR-code mee te nemen. U kunt ook vooraf uw radioloog vragen om uw MRI via TWIIN binnen Nederland naar 'Herniaweg', een sub-adres van de kliniek Lange Voorhout, te sturen. Wij kunnen deze dan vanuit Keulen inzien. 

Verder is het van belang dat u uw verwijsbrief van uw arts meeneemt. Uw huisarts kan ons de verwijzing ook sturen via Zorgdomein.

Gesprek met specialist, lichamelijk onderzoek en MRI 

Na de aanmelding in onze praktijk, wordt u vriendelijk verzocht om  een intakegesprek te voeren met een van onze specialisten. Tijdens dit gesprek zullen zij uw medische geschiedenis en huidige klachten bespreken, om een beter beeld te krijgen van uw situatie.

 

Vervolgens zal er een grondig lichamelijk onderzoek met onder andere het doormeten van de zenuwen plaatsvinden. Zo worden mogelijke oorzaken van uw klachten geïdentificeerd en daarna beoordeelt de arts of verder onderzoek noodzakelijk is.

Is er nog geen MRI gemaakt, dan kunnen we deze op de zelfde dag door onze radiologen laten maken (de afspraak voor de MRI moet tegelijkertijd bij het maken van de afspraak in onze praktijk gemaakt worden). Is uw MRI scan ouder dan drie maanden, of zijn de klachten duidelijk anders geworden, dan organiseren we ook een nieuwe MRI. 

Een MRI-scan is een geavanceerde beeldvormende techniek die gedetailleerde beelden van uw rug of nek kan maken. Zo is het voor onze specialisten mogelijk om de oorzaak van uw klachten te achterhalen.

Behandelplan

De resultaten van de onderzoeken, waaronder de MRI, worden direct met u besproken. Onze specialisten zullen u uitgebreid informeren over de therapeutische mogelijkheden die bij uw specifieke situatie en gezondheidstoestand passen. Het is van groot belang dat u goed geïnformeerd bent over alle opties, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over uw behandeling.

Samen met u zullen we een persoonlijk behandelplan opstellen dat afgestemd is op uw behoeften en verwachtingen. Ons team zal nauw met u samenwerken om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt en op de hoogte bent van het verloop van uw behandeling.

Mocht uit het behandelplan blijken dat een operatie noodzakelijk is, dan streven wij ernaar om deze zo snel mogelijk in te plannen. In veel gevallen kan de operatie al op de eerstvolgende dag worden uitgevoerd. Dit is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de beschikbaarheid van onze chirurgen en operatiekamers. Ons team zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk te helpen en eventuele wachttijden tot een minimum te beperken.

Anesthesist

Na het opstellen van het behandelplan en het plannen van een eventuele operatie, zult u vervolgens een afspraak hebben met de anesthesist. Deze specialist zal u ook onderzoeken om uw algemene gezondheid en geschiktheid voor anesthesie te beoordelen.

De anesthesist zal u uitgebreid informeren over de algehele narcose. En u krijgt uitleg over wat u kunt verwachten tijdens en na de operatie.

Het is essentieel dat u de gelegenheid krijgt om al uw vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten. Onze anesthesist zal u graag van alle nodige informatie voorzien, zodat u zich zo goed mogelijk op de ingreep kunt voorbereiden en met vertrouwen de operatie tegemoet kunt gaan.

​Na afloop gaat u naar een hotel als u de volgende dag geopereerd wordt. We werken vaak samen met het hotel Boulevard, motel One en het hotel Azimut. De hotelkamer kan voor u gereserveerd worden. Wij hebben géén invloed op de prijs.

 

U bent voor de rest van de dag 'vrij' en hebt de mogelijkheid Keulen te verkennen!

bottom of page