top of page

Wortelblokkade: een minimaal invasieve behandeling

Wortelblokkade, ook wel wervelkolominfiltratie of PRT genoemd, biedt een minimaal invasieve behandelingsoptie voor diegenen die lijden aan pijn veroorzaakt door hernia's of spinale stenose . In dit artikel bespreken we de procedure, de voordelen en wat u kunt verwachten.

wortelblokkade

Hoe werkt een wortelblokkade?

Tijdens een wortelblokkade wordt een naald met verdovingsmiddel en ontstekingsremmende medicatie, zoals corticosteroïden, in de buurt van de aangetaste zenuwwortel geïnjecteerd. Deze injectie vermindert ontsteking en zwelling rond de zenuw, wat leidt tot pijnverlichting.

Voordelen van wortelblokkade

Wortelblokkade biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere conservative behandelingen:

  1. Minimaal invasief: De procedure is minder ingrijpend dan chirurgische ingrepen

  2. Snelle verlichting: Veel patiënten ervaren in vergelijking met andere conservatieve methoden een snelle  pijnverlichting na de behandeling.

  3. Korte herstelperiode: De patiënten kunnen na de procedure naar huis gaan, maar mogen op dezelfde dag niet zelf autorijden

Is wortelblokkade geschikt voor u?

De effectiviteit van wortelblokkades varieert per persoon en hangt af van de oorzaak van de pijn. Het is belangrijk om met uw specialist te bespreken of deze behandeling geschikt is voor uw situatie en wat u kunt verwachten qua resultaten.

Patrick und Cedric

Hernia weg!
Wij zijn uw herniaspecialist

bottom of page